Vinter: Brug kulden sammen med børnene

0
933

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Danmark er et skønt land. I hvert fald hvis man kan lide det omskiftelige klima, der beriger vores fire årstider. Sommeren er knap gået på hæld, før det vælter ned med snefnug fra den før så skyklare himmel.

Det betyder, at det nu for alvor er begyndt at blive koldt, når vi bevæger os udenfor de hjemlige rammer, der danner fundamentet for vores tilværelse. Men vinteren er også en skøn tid, hvor man kan lave en masse sjove ting sammen med sine børn. I denne artikel får du et par gode råd til, hvad I kan lave sammen med ungerne, når det sner og er koldt udenfor.

Sneboldkamp

Sneboldkamp er en sjov aktivitet, som alle har deltaget i som børn — og det bliver ved med at være sjovt. Tag en spontan sneboldkamp, eller aftal et tidspunkt, hvor I tager ud i haven og går ‘i krig’. Det vil børnene med garanti elske.

Lav en snemand

Sneen opfordrer selvfølgelig også til at bruge sin kreative sider. Det kan gøres på mange måder — blandt andet ved at bygge en snemand. Det er desuden en aktivitet, som alle familiens medlemmer kan være med til. Store som små. Efterfølgende kan I jo gå ind og varme jer på en god kop kakao.

Byg en iglo

Endnu en af de klassiske vinteraktiviteter. Denne kræver dog lidt mere planlægning, hvis man kan sige det sådan. Man kan selvfølgelig starte impulsivt, men det er ikke noget, man bare lige laver.

Der skal først og fremmest laves ‘snemursten’. De klodser, der skal danne fundamentet for igloen. Sørg for at børnene også kan være med og deltage aktivt i byggeriet. Giv dem en lille skovl, som de kan bruge til at hjælpe, når elementerne skal laves. Undervejs skal igloen bygges, og her er det bedst, at en voksen tager kontrollen. Det er meget vigtigt, at igloen bliver stabil, så den ikke styrter sammen.

 

EFTERLAD ET SVAR