Undgå oversvømning: Køb en højvandslukke

0
845

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Med et højvandslukke er det muligt at forhindre kloakvand i at løbe gennem kloakken baglæns, så det ender i dit kælderafløb. Det er nemlig et problem, som mange boligejere døjer med, når det regner kraftigt. Når man har fået installeret et højvandslukke, skal det efterses og rengøres. Enten af dig selv eller en professionel minimum én gang om året.

Et højvandslukke — hvad er det egentlig?

Med et højvandslukke er det muligt at forhindre, kloakvandet løber baglæns gennem kloakrørene, når det er kraftigt regnvejr, og kloakken derfor bliver overbelastet. Så kan kloakken ude på vejen nemlig ikke altid nå at lede regnvandet væk hurtigt nok. Dette problem kan dog udelukkende opstå, hvis de afløb, du har i kælderen, ligger for lavt i forhold til kloakken på vejen.

Din kommune har ansvaret for den kloak, der er ude på vejen — men indtil de får styr på kloakken, når det regner, så kan højvandslukket hjælpe med at forhindre din kælder i at blive oversvømmet af kloakvand. Et scenarie, de fleste er interesserede i at undgå.

Er kloakken blevet oversvømmet, så er det vigtigt at informere kommunen omkring det. De kan nemlig bruge dine og dine naboers oplysninger til at vurdere, hvornår det er tid til at opgradere og renovere kloakken.

Hvad koster et højvandslukke?

En højvandslukke koster omkring 10.000 – 12.000 kr. at få installeret. Denne pris er inklusiv moms. Samtidig er der ikke taget hensyn til omkostningerne for få brækket sit kældergulv op, samt få det genetableret det igen.

Du kan desuden får etableret en højvandslukke på dit toilet. Her vil prisen løbe på i omkring 25.000 kr. Der skal nemlig bruges en model, der kan tåle fækalieholdigt vand. Selve slukket er ikke så dyrt i sig selv, men det tager en del timer at installere det, da gulvet skal brækkes op, og der skal graves ned til det eksisterende kloakrør, som skal skæres over, så højvandslukket kan etableres.

Herefter skal hullet dækkes til, så kældergulvet kan blive lagt igen. Desuden skal højvandslukken monteres på en måde, der gør det muligt at efterse og rengøre det én gang om året. Arbejdet skal udføres af en autoriseret kloakmester, og du må derfor ikke installere det selv.

EFTERLAD ET SVAR