Styrk dit barns motorik

0
868

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Alle forældre ønsker det bedste for sine børn — og børnenes motorik er vigtigt for barnets udvikling. Derfor er det vigtigt, at forældre hjælper barnet med at styrke sine motoriske evner.

Der er meget, man kan gøre for at hjælpe sit barn på vej. Er dit barn mellem 2 og 5 år, så har det lært at sidde ned, kravle samt at gå. I denne alder har de stadig brug for gulvplads til at lege og udfolde sig motorisk på.

Hvis du er i tvivl om, hvilke motoriske faser dit barn kommer til at gennemgå, så kan du læse om de vigtigste udviklingsstadier i denne artikel. Find også du af, hvordan du stimulerer dit barns motorik.

Fem vigtige motoriske egenskaber

Barnet har fem motoriske egenskaber, der udvikles, når barnet er mellem to og fem år. Herunder vil de blive listet sammen med et par kommentarer omkring, hvad man kan gøre for at styrke de motoriske egenskaber hos barnet.

Løbe

Et barn på to år vil løbe med stor afstand mellem benene. Desuden vil det løbe med flad fod. Bliver balancen bedre, så behøver barnet ikke så stor en understøttelsesflade, og benene vil blive samlede.

Hvis du vil hjælpe barnet med at styrke sine motoriske færdigheder, så bør du investere i en løbecykel — eksempelvis fra Puky — da de er gode til formålet.

Hoppe

Det lille barn starter med at hoppe, uden at det flytter sig fra gulvet. Det bøjer i benene og vugger op og ned uden at lette. Det er en nødvendig del af barnets udvikling, og man kan ikke gøre meget for at hjælpe barnet med at hoppe. Det er nødt til selv at få erfaringen.

Men vi kan gøre det nemt for barnet ved at lægge en madras på gulvet, som det kan hoppe ud fra. Sørg selvfølgelig for, at der er et blødt underlag under madrassen.

Spille bold

De fleste børn elsker bolde. De har en nærmest magnetisk tiltrækningskraft. Børn, der er omkring tre år, griber bolden med begge arme, og holder den tæt ind til kroppen efterfølgende. Næsten altid med spredte fingre.

Når de er små, skal man kaste bolden direkte til dem. Efterhånden som de bliver mere erfarne, vil de kunne bevæge sig efter den, så de kan gribe den, selvom bolden ikke bliver kastet direkte til dem.

EFTERLAD ET SVAR