Sådan håndterer I dødsfald i familien

0
747
Figur holder knust hjerte

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er hårdt at miste og ofte går resten af familiens hverdagen lidt i stå i perioden efter et dødsfald. Hvis der er børn i familien, har de også mistet en bedstemor, morfar eller en anden, som det holder meget af, og det kan gøre situationen endnu vanskeligere at overskue. Her får I tre gode råd til at håndtere dødsfald i familien.

Bed om hjælp

Der er en række praktiske ting at tage sig af i tiden efter et dødsfald. Derfor kan det først og fremmest være en god ide at bede om hjælp til at ordne dem. Hvis afdøde boede alene, skal dødsboet tømmes og rengøres, og det kan være en stor og uoverskuelig opgave. Heldigvis er der assistance at hente, hvilket betyder, at I kan få hjælp fra professionelle, som har stor forståelse for og tager hensyn til jeres situation. Det kan I læse meget mere om her.

Snak med hinanden

Ud over de praktiske gøremål skal de triste følelser også håndteres og ofte hjælper det at snakke med andre om dem. Derfor er det en god ide at tale sammen i familien og på den måde få sat ord på jeres følelser. Husk også at dele de sjove, rørende og varme minder, som I har om personen, så I kan mindes de gode tider. Alt efter dødsfaldets karakter, kan det måske også være gavnligt at tale med en psykolog.

Inddrag børnene

Det er som sagt vigtigt at tale om det – også med familiens mindste. De kan mærke, at de voksne er kede af og bliver påvirket af situationen, også selvom de ikke er gamle nok til at forstå det, der er sket. Derfor er det vigtigt at inddrage dem i processen. Hvor meget de helt konkret skal vide afhænger meget af deres alder. En god tommelfingerregel er at fortælle dem kort og præcist, hvad der er sket, og herefter svare på de spørgsmål, de nu må have. For mange informationer kan forvirre børnene og resultere i flere spørgsmål end svar.

EFTERLAD ET SVAR