Sådan behandles fodvorter

0
1035

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er ikke farligt, det er ikke unaturligt, men det kan være ømt og så er det meget smittomt – det er naturligvis fodvorter vi taler om. Det er selvfølgelig ikke alle børn der bliver ramt af dem, men hvis dit barn går til en form for idræt, hvilket kan være alt fra gymnastik til fodbold, håndbold eller noget helt fjerde er chancen stor. Det kan også lige så godt komme i skolen, når der er idræt.

Fodvorter er nemlig meget smitsomme, og når mange børn er samlet et sted, så har smitten gode betingelser for at brede sig. Lige når barnet bliver smittet er det blot en lille prik der sandsynligvis vil klø lidt, men som den får lov til at udvikle sig, bliver den større og kan blive øm at gå eller løbe på, det er derfor en god ide at få den behandlet så hurtigt som muligt.

Midler mod fodvorter

Hvis man fanger fodvorten i opløbet, kan den ofte behandles hjemme uden barnet behøver at skulle til en læge. Du kan læse mere om midler til behandling af fodvorter her. Typisk er det noget creme der skal smøres på, som får den ramte hud til at falde af. Der findes også lidt skrappere midler, der ætser huden eller fryser den væk. Hvis vorten har fået lov at sidde i et stykke tid og i ikke har opdaget den, vil de i mange tilfælde være nødvendigt at opsøge en læge, der enten kan fryse eller skære den væk i løbet af et par behandlinger.

Forebyggelse mod fodvorter

Som nævnt er det svært at sikre sig mod fodvorter (voksne som børn), da det er meget smitsomme og især i omklædningsrum er der gode betingelse for smitten. Man kan tage en plastikpose på fødderne, når man går i bad, men det er dog svært at opretholde i en længere periode og heller ikke videre praktisk.

Man kan dog også købe sokker som disse, der sikrer at smitten ikke kan ramme fødderne, hvis man er i baderum af den ene eller anden slags.

Skærmbillede 2017-11-07 kl. 12.31.23

EFTERLAD ET SVAR