Problemer med familiesamværet? Måske er mobiltelefonen skyldig

0
648

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Børn og voksne er ofte til stede i både hjemmet og det digitale rum. På samme tid. Det ødelægger det nærvær, der danner fundamentet for familien. Men kan det være rigtigt, at mobiltelefonen og det digitale liv vægtes højere end nærvær i familien?

Mange familier er udfordret af, at der ikke er defineret faste grænser for, hvornår det er i orden at bruge mobiltelefonen, og hvornår det ikke er okay. Det kan ødelægge samværet, og derfor får du her et par gode råd til, hvordan I får samværet tilbage i familien.

Beslut jer for, hvornår det er okay — og hvornår det ikke er

Det er vigtigt, at I har et klart regelsæt omkring, hvornår det er okay at bruge mobilen. Beslut jer for, om det er en god idé, at I eksempelvis markerer et mobilfrit område, hvor det ikke er tilladt at have mobilen med. Eksempelvis i stuen.

Mobilerne står ofte i vejen for det sociale samvær, og derfor kan det være dejligt og afslappende, hvis det er ikke er det digitale liv, der afgør, om I er sammen.

Tilstedeværelsen af mobiltelefoner ødelægger samtalen

Når du trækker din telefon op ad lommen, sender du et klart signal til den anden person, der er i det rum, du befinder dig i, om at din telefon er vigtigere end samtalen. Det samme gælder for et barn, der vil i kontakt med mor eller far, som gang på gang hiver mobiltelefonen frem; det sender et signal om, at barnet kommer i anden række.

Mobilen har fået et blakket ry, hvilket betyder, at flere og flere selskaber begynder at styrke deres brand gennem kampagner. Eksempelvis Call Me, der er blandt landets bedste og billigste mobilselskaber, som har lanceret ‘Tal Ordentligt’-kampagnen. En kampagne, der har været medvirkende til at styrke brandet blandt den danske befolkning.

Hvordan bruger I mobiltelefonen i jeres familie?

EFTERLAD ET SVAR