Økonomi: 10 nemme spareråd I kan implementere i jeres hverdag

0
745

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det er svært at holde styr på det hele i en travl hverdag, hvor ungerne skal afleveres og hentes, jeres arbejde skal passes, der skal laves mad, huslige pligter og så videre. Derfor tyer mange familier også tit til de hurtigste og nemmeste løsninger — men det er ikke nødvendigvis dem, der er de mest økonomisk fordelagtige.

Herunder får du et par nemme tips til, hvordan du kan spare penge i hverdagen. Helt konkret får du 10 gode råd, som du nemt kan implementere i din og din families hverdag.

  1. Lav en ugentlig madplan

En af de helt store udgifter i enhver familie er mad. Sammensæt den efter hvilke tilbud der er, og hold jer til planen.

2. Gå efter ‘Stop madspild’-varer

De fleste butikker sætter priserne ned på madvarer, der er tæt på udløbsdato. Ofte er det dagen inden, butikkerne får nye varer hjem, der kan hentes gode tilbud. Gå efter disse varer.

3. Tøm fryser og køleskab én uge om måneden

Planlæg en uge hver måned, hvor I tømmer køleskabet og fryseren. Gør det sidst på måneden, så I sparer penge der — og samtidig undgår, at maden kommer til at blive spildt.

4. Lav dobbeltportioner

…som I kan have i fryseren og tage op til de dage, hvor I ikke gider at lave mad. Så risikerer I ikke at købe fastfood eller andre dyre løsninger.

5. Skru ned for varmen, når I får gæster

Mennesker genererer varme. Derfor kan I med fordel skrue ned for radiatorer, når I får mange gæster. Tænd eventuelt nogle stearinlys — det bidrager både til varme og en hyggelig atmosfære.

6. Sy selv tøj til børnene

I kan få meget ud af at sy jeres eget tøj. Især børnetøj er en dyr udgift, og her er der mange penge at spare. Det kræver selvfølgelig, at et af de voksne familiemedlemmer kan finde ud af at sy. Kig efter stofsalg på nettet. Ofte vil du kunne finde billige metervarer, hvis du leder efter dem.

 

EFTERLAD ET SVAR