Når de unge skal have kørekort

0
714
Kørekort

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Kørekort til 17-årige

Når jeres børn fylder 17 år, vil det sikkert gerne have et kørekort, så de kan klare sig selv endnu mere en de gør i forvejen. Der er mange som starter med at tage et kørekort de fylder 17 år. I dag må man gerne, som 17-årig køre bil, hvis man har en ledsager på passager sædet, som er over 30 år og har haft kørekort i over 10 år, uden at have fået det frataget. Dette skal til for a gøre det så sikkert som over hovedet muligt. Når man så er fyldt 18 må man køre uden en ledsager. Det en 3-årig undersøgelse, som skal undersøge om de unge bliver mere sikre i trafikken, når de tidligt har haft en erfaren med i bilen. Erfaringer fra udlandet har vist at de unge bliver mere sikre trafikanter når de fylder 18 år.

Førstehjælp

Men før I begynder at overveje dette sammen med jeres barn, er det en god ide undersøge hvad man skal igennem på en køreskole i dag. Når beslutningen er taget, så er det yders vigtigt at finde en god køreskole, som kan lære dit barn at køre sikkert i trafikken. F.eks. skal alle som vil tage kørekort have været igennem et førstehjælpskursus for, at kunne komme til køreprøven. Dette skal sikre at den unge kender til førstehjælp og hvad der skal gøres i forskellige situationer hvis uheldet er ude. Måske er det nogle andre som køre galt eller man selv kommer til at køre ind i nogle. Et førstehjælpskursus er meget praktisk at have for det gælder ikke kun, når man tager kørekort, du kan altid bruge førstehjælp. Du kan rede liv hvis der er nogle som skulle få et hjerteanfald, midt på gaden, eller hjælpe til i en trafikulykke, hvis der ikke er andre som melder sig på banen.