Jeres hjem fortæller jeres børn om jer

0
630

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi ved det egentlig godt, men tænker måske ikke så meget over det i det daglige: Vores hjeme siger utroligt meget om hvem vi er og hvilke værdier vi har. Har vi mange penge? Går vi op i genbrug, minimalisme, eller er der fuld smæk på farverne? Alting i vores hjeme fortæller en historie og er med til at tegne et billede af hvem vi er. Der er ikke kun vores gæster og besøgende som aflæser hvem vi er, vores egne børn som også bor under samme tag bliver præget af de ting som omgiver dem og lærer en masse om jer som forældre og sig selv som individer. De helt små lære hvad der kan gå i stykker og hvad der måske er meget værdifuldt. De lærer hvordan man tænder for de underlige tingester som hænger ned fra loftet (:-) ja det er altså dem HER ) og de lære samtidigt noget om form, farver og facon.

Børn stiller spørgsmål

De lidt ældre bør, stiller størgsmål om alt hvad de ser eller tænker over og det gælder derfor naturligvis også de ting som vi har i vores hjem. “Hvorfor er sofaen egentlig sort?”, “Hvor kommer den vase fra?” osv. Hver gang vi får sådanne spørgsmål så fortæller vi vores børn om fakta, men ofte også en bid af vores egen historie og altså den historie som er blevet en del af; “Sofaen er sort fordi den er lavet af panterskin og en panter er sort” , “Vasen har vi fået af mormor dengang vi blev gift. Der er en revne i den fordi onkel Bjørn engang kom til at skubbe den ned på gulvet, jeg tror han havde drukket lidt for mange øller.”

Vi kan naturligvis altid selv vælge at fortælle mere eller mindre af historien, men vi kan ikke undgå spørgsmålene fra vores børn.

EFTERLAD ET SVAR