Hvornår skal dit barn have en mobiltelefon?

0
808

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Et af de store spørgsmål i det moderne Danmark, er hvornår børn er gamle nok til at få en mobiltelefon. Samtidig er et det et af de spørgsmål der helt sikkert altid kan dele vandene. Det kan være, at du lige nu er i situation, hvor du er begyndt at overveje, hvornår dit barn skal have en mobiltelefon med i tasken, er det når han eller hun er 5 år? 8 år? 10 år? eller senere.

I mange tilfælde er det for forældrenes skyld, at barnet får en mobiltelefon i langt højere grad, end det er for forældrenes skyld. Der er ikke noget entydigt svar, og der kan være mange forskellige grunde til at barnet overhovedet skal have en mobil. Typisk kommer en mobiltelefon sammen med, at barnet får større og større frihed. Så når det begynder at færdes en del uden for hjemmet, er det mange forældre der godt kan lide, at kunne komme i kontakt med dem.

Som skrevet er der ikke nogen gylden regel for, hvornår det rette tidspunkt er, men mange har omkring 8 år som et pejlemærke, da skolegangen sådan “for alvor” er kommet i gang og barnet begynder at være ude hos klassekammerater.

Hvis man giver et barn en mobiltelefon i en meget tidlig alder, er der en god fornuft i at vælge en model, der ikke kan så mange ting, og ikke behøver kunne andet end det mest basale, ligesom det er spild af penge at købe dyre abonnementer. Du finder det billigste abonnement til børn her.

Der er ingen tvivl om, at de nok skal komme til at plage om den nyeste iPhone eller Samsung, når de bliver lidt ældre, men i starten vil det for alle parter være en fordel hvis telefonen kan ringe op og modtage opkald, og ellers ikke kan så meget andet end det.

Ved at have en mobiltelefon der ikke har alt for mange funktioner, minimerer man også risikoen, for at barnet ikke kan finde ud af at bruge den.

EFTERLAD ET SVAR