Guide: Sådan undgår du at gå fallit på sommerferien

0
815
Guide: Saadan undgaar du at gaa fallit paa sommerferien
Guide: Saadan undgaar du at gaa fallit paa sommerferien

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

I gennemsnit bruger danske børnefamilier 23.000 kr., når de rejser på sommerferie. Det kan gøres billigere. Her får du 4 gode råd til, hvordan du sparer penge, når du rejser.

Først og fremmest er det vigtigt, at du lægger et fornuftigt budget for, hvad ferien maksimalt må koste. Men hvad skal budgettet råde over, hvor hvordan skruer man ned for udgifterne? Se her, hvad du skal være opmærksom på.

1. Spis ikke ude hver aften

Der er ingen grund til, at I spiser ude hver aften, når I er på ferie. Det er hyggeligt, men det er også dyrt — og man kan sagtens lave mad selv, hvis man sørger for at booke et hotel med tekøkken. Så længe der er kogeplader, kan det lade sig gøre at lave et måltid mad. Undersøg på forhånd, om I selv skal have køkkenredskaber med.

Smør eventuelt sandwiches til frokost. De fleste ingredienser kan fås i de lokale supermarkeder eller nærliggende butikker.

2. Rejseforsikringen skal være i orden

Det er en udgift at have en rejseforsikring, men den er nødvendig, hvis I skulle få brug for lægehjælp eller for at afbryde ferien, imens I er afsted. Undersøg jeres muligheder, inden rejseafgang; ange har en årsrejseforsikring, der dækker alle familiemedlemmer, men du kan også være dækket gennem dit Mastercard.

3. Udlandet er ikke altid den bedste løsning

Det er dyrt at tage til udlandet. Særligt, hvis der skal børn med, hvor I ofte er nødsaget til at rejse i skoleferien, hvor rejser generelt er dyrere. Det kan derfor godt betale sig at booke et weekendophold i Danmark eller tage en uge i sommerhus ved Vesterhavet, i stedet for konsekvent at søge mod udlandet.

Der vil være mange penge at spare, og I har mulighed for at tage mad med selv, hvis det skal gøres endnu billigere. Selvfølgelig er det sjovere at rejse til udlandet, men hvis I vælger sensommeren i stedet for juni og juli, vil der ofte være varmere — og så er det altså dejligt at bade i det danske farvand.

 

EFTERLAD ET SVAR