Gode råd til hvordan I kan hjælpe til med integrationen

0
626

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Står I og gerne vil hjælpe til med, at integrere mennesker fra kriseramte steder, eller bare ønsker at hjælpe til med integrationen i Danmark. Så er der mange usete muligheder, hvor I kan gøre en stor indsats. Vi giver jer her nogle muligheder på områder, som kan gøre en stor forskel i arbejdet med integrationen.

Bliv en del af lokallivet 

En vigtig faktor i arbejdet med integration er opbakningen fra lokallivet, hvor der skal være muligheder for alle. Her kan I blive en del af lokallivet igennem lokalforeninger, som f.eks. fodboldtræner eller hjælpe til ved den lokale skole. Selvom det måske er små områder, kan det gøre en kæmpe forskel.

Sprogundervisning – genvej til bedre kommunikation

En anden måde at hjælpe til med integrationen er igennem introduktion til sprogundervisning, som giver bedre mulighed for, at kommunikere. Sproget er en vigtig del af integrationen, og det kan betyde rigtig meget for den enkelte, at han eller hende kan kommunikere med folk i landet. Lær dansk sammen med dem og kommunikationen bliver bedre i den nærmeste fremtid.

Forstå kulturen

For at kunne sætte sig i andres sted, er det vigtigt at forstå kulturen, hvorfra personer kommer fra. Her kan det være en god ide, at sætte sig ind i en fremmede kultur. I kan finde en masse information om forskellige kulturer på nettet, eller gå på biblioteket og låne en bog om et bestemt land eller kultur.

Invitere til åben hus

En anden mulighed kunne også være, at åbne døren op og invitere folk ind i jeres liv. I kan f.eks. åbne jeres hus op, og vise hvordan vi bor herop i Danmark. Det er altid sjovt at se ind i andres liv, og hvordan de har valgt at leve. Da kulturforskellen kan være stor for nogen, kan det også være spændende for andre, at se hvordan I lever. For at toppe oplevelsen kan I eventuelt også lave dansk mad, for at vise hvad vi typisk spiser herop. Her skal I selvfølgelig være opmærksom på religionsforskellen, der også spiller en vigtig faktor.

EFTERLAD ET SVAR