Gode alternativer til sodavand

0
1171
sodavandsdåser set oppefra

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

De fleste danskere elsker sodavand, og mange drikker det dagligt. Sodavand indeholder dog en stor mængde sukker og kunstige sødemidler, og derfor er det en god ide at begrænse indtaget af de søde læskedrikke. Især børn har ikke godt af at få for meget af det. Heldigvis findes der flere gode og sundere alternativer til sodavand, som også hitter hos børnene.

Danskvand

Danskvand er et godt alternativ til sodavand og anbefales af mange eksperter. Det giver samme brusende fornemmelse som sodavand, men indeholder ikke sukker. Ikke alle børn er lige vilde med danskvand, men et lille skvæt juice gør underværker uden at kalorieindholdet stiger væsentligt.

I kan med fordel vælge at lave jeres egen danskvand derhjemme med en SodaStream. Med den kan I forvandle vand fra hanen til forfriskende danskvand. Det er også muligt at lave jeres egen sodavand i den, når det er tid til lidt selvforkælelse. Børnene synes, det er sjovt at lave, hvilket kun gør danskvanden mere indbydende. Se udvalget af SodaStreams her.

Hjemmelavet iste

En anden god substitut er hjemmelavet iste. Tilbered teen, lad den køle og server den med skiver af citron og isterninger. Sørg for at vælge en te i god kvalitet, da kvalitet og smag oftest hænger sammen. Iste er naturligvis ikke lige så sød som sodavand, men smager stadig lækkert. Det er især et godt alternativ på de varme sommerdage, hvor det er vigtigt at drikke rigeligt.

Pep postevandet op

Almindeligt postevand kan også sagtens gøres mere indbydende. Tilsæt for eksempel bær, citronskiver, mynte, ingefær eller andet lækkert, suppler op med isterninger, evt. også med bær eller mynte i, og server vandet i en flot karaffel. Både børn og voksne vil finde vandet mere spændende og få lyst til at drikke af det. Det er trods alt også vigtigt at drikke vand.

EFTERLAD ET SVAR