Familieøkonomi: Spar på varmen i den kolde tid

0
624

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der findes masser af måder, hvorpå man kan skære en del af udgifterne til varme fra. Herunder får du en masse gode tips, som du kan bruge, hvis du gerne vil slippe for, at der dumper en kæmperegning ind af døren her i jule- og vintermånederne.

Stil møblerne væk fra radiatoren

Det er en dum idé at have møbler stående op ad døren, hvis du gerne vil have, at varmen kommer ordentligt ud i rummene. Det kan der nemlig ikke være tale om, hvis radiatoren er dækket med møbler. Så vil de blot varme mere, uden at der egentlig bliver varmere.

Brug uldsokker

Det bliver hurtigt koldere, hvis der slipper varme ud gennem dine fødder. Og det gør der hurtigt, hvis det er koldt udenfor, og radiatoren ikke er skruet op på max. Derfor bør du gå med uldsokker eller sutsko, når det er koldt udenfor. Det er der en del gode grunde til, at du bør – og en af dem er, at du faktisk kan spare rigtig mange penge på din varmeregning.

Skift til et pillefyr

Hvis du skifter til et pillefyr, er der mange penge at spare på din varmeregning. Fyrer du op med el på nuværende tidspunkt kan du spare op til 70 procent på din varmeregning, og det vil være godt for dig og din økonomi. Der er dog også store besparelser, hvis du på nuværende tidspunkt fyrer op med gas eller olie.

Samme temperatur i alle rum

Det er en god idé, hvis du sikrer, at der er den samme temperatur i alle rum. Det vil gøre, at der er en mere jævn fordeling af varmen, og så er der ikke én radiator, der kommer på overarbejde og bare står og varme unødvendigt. Det er billigere, hvis du også fyrer op i de rum, du ikke bruger.

EFTERLAD ET SVAR