Et år inde i prøveperioden – Skal dit barn have kørekort som 17-årig?

0
639

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Nu er det lidt over et år siden, at regeringen startede en 3-årig prøveperiode som skulle gøre det muligt for 17-årige at få kørekort. Denne idé blev først fundet på, da erfaringer fra andre lande med lignede ordninger har vist, at der sker langt færre trafikuheld der inkluderer unge. Selvom der kun er gået et år af prøveperioden, så vurderer regeringen, at ordningen er gået så godt, de allerede nu vil arbejde på at få gjort ordningen permanent. Tag dit kørekort her.

Skal ledsages af en erfaren bilist

De 17-årige bilister kan dog ikke bare køre frit, så snart de har bestået køreprøven, da skal nemlig ledsages af en erfaren bilist, indtil de fylder 18. Denne regel er sat i kraft, da man igennem årene har set mange trafikuheld blandt helt unge bilister, og mange af disse uheld er sket, når den unge har været i usikker eller i tvivl. Her vil den erfarende bilist kunne hjælpe, da han eller hun kan tilbyde tryghed og assistance, hvis den unge skulle komme i tvivl.

Svært for politiet at se forskel

I mange tilfælde kan det dog være svært at se på de unge bilister, om de er 17 eller 18, derfor er det svært at vide hvor mange 17-årige der køre rundt alene. Her er der flere kørelærere som har sagt, at de fra tid til anden ser nogle af deres elever, som endnu ikke er fyldt 18, køre rundt alene. Men da der er i løbet af det seneste år er sket et fald i trafikuheld blandt unge, så tyder det på, at det virker.

Bedre bilister

Og det tyder da også på at de unge er meget bedre bilister, når de bliver 18 efter at have taget kørekortet allerede som 17-årige. Dette år inden de bliver 18 kan nærmest fungere som en forlænget undervisningsperiode, og det anbefales også, at de øver så ofte de kan.

EFTERLAD ET SVAR