Er du ledig? Sådan får du held til jobsamtalen

0
573

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Hvis du for nyligt er stoppet på dit arbejde, eller gennem en længere periode har været arbejdsløs, så kan det være svært at komme ind på arbejdsmarkedet igen. Det kan også være, at din uddannelse er forældet i den forstand, at branchen har ændret sig, således du ikke længere har de kompetencer, der bliver efterspurgt på jobmarkedet. Uanset hvad, får du her et par velmenende råd til, hvordan du kommer til jobsamtale.

Ved du, hvordan du udarbejder en god ansøgning?

Det første, du bør gøre, er at sætte dig ind i, hvordan en god jobansøgning bliver lavet. I de fleste tilfælde er det den, der er af afgørende betydning for, om du kommer videre til en jobsamtale. Det handler om både det indhold, der er i din ansøgning, men også i sproget, du bruger, når du skriver den.

Det visuelle udseende er også af betydning, for det er her, du viser, at du skiller dig ud – og en flot visuel præsentation gør naturligvis, at du fremstår mere professionel.

Er dine kompetencer outdatede?

Hvis du går ledig, kan du være heldig at blive tilbudt et kursus eller en form for efteruddannelse. Nogle kommuner og fagforeninger hjælper dig med at finde relevante kurser, og de vil i mange tilfælde gerne betale dem, men andre steder er det nødvendigt, at du selv er opsøgende i forhold til kurser, du kan komme på som ledig.

Der findes en lang række steder, du har mulighed for at tage kurser – eksempelvis hos Falck, der tilbyder alt fra GWO-kurser til faldkurser.

Sørg for at se gode ud til samtalen

Det er en god idé, hvis du sørger for at se godt ud til din samtale. Det sender et signal om professionalisme, og det gør samtidig, at du viser, du har forberedt dig og altså ikke bare er ligeglad med, hvordan du fremstår.

 

EFTERLAD ET SVAR