Er dit barn meget udenfor?

0
88

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Coronaens indtog i Danmark, såvel som i resten af verden har betydet store ændringer i vores liv. Blandt de mindste her i samfundet, altså vores børn, har det blandt andet betydet, at de har opholdt sig meget mere udenfor end tidligere. Det er hverdagskost for børnehavebørn at opholde sig udenfor i 6-8 timer om dagen.

Hvis dit barn er blandt dem, som går du måske og bekymre dig meget om, hvorvidt de nu kan holde varmen, når kulden rigtig begynder at melde sin ankomst. Lad det være sagt med det samme, at med den rigtige påklædning, så er der ingen problemer så længe temperaturene ikke er to-cifret minusgrader. Selvom vinteren er på vej, så er det efterhånden meget lang tid siden at vi har oplevet dette i dagtimerne i den danske vinter.

Dermed ikke sagt, at børnene ikke kan komme til at fryse, selvfølgelig kan de det, men man skal huske på, at de bevæger sig meget, og dermed holder sig varme. Generelt er det kun et problem, når de sidder stille og spiser. Hvis de er klædt på med en god flyverdragt og noget godt skiundertøj som dette så kan de holde varmen, også selvom vi går rundt og synes det er godt.

Tørt og vindtæt

Det absolut vigtigste for små børn, og alle andre børn som voksne der er udenfor store dele af dagen er, at de er tørre, og at deres tøj er vindtæt. Så hvis de er iklædt skiundertøj, noget almindeligt tøj udenpå og så en vandtæt termosæt eller flyverdragt. Og så naturligvis noget til hænder og hoved. Med dette kan man være rimelig sikker på, at dit barn har det helt fint. Men husk, tør og i ly på vind. Disse to er langt de vigtigste. Er barnet (ja eller du) først våd, så vil det være umuligt at holde kroppen varm.

Så selvom man nemt som forældre kan gå og synes, at det er synd for børnene, at de skal være så meget udenfor, så behøver man ikke være det. Børn og alle os andre har rigtig godt af den friske sunde luft. Selvom det er en kliché, så findes der ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning – men ja, noget vejr er måske nok mere behageligt end andet.

 

EFTERLAD ET SVAR