En stresset hverdag: Sådan får du mere overskud

0
1316

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Som forælder i det moderne Danmark, er der mange ting, der skal passes. Børnene skal afleveres, du skal på arbejde, hente børnene, lave mad, smøre madpakker, gøre rent og holde orden — og sidst, men ikke mindst, skal du også huske at pleje forholdet til din ægtefælle. Det kan være en vanskelig opgave at nå det hele. Til tider næsten umuligt.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de fleste, der har børn, ville ønske, at de havde lidt flere timer i døgnet — især til dem selv. For det er vigtigt at slappe af en gang imellem, og det kan være svært at få plads til.

Sådan får du mere overskud i hverdagen

Motion hjælper på humøret, dit overskud og dermed også dit stressniveau. Derfor er det en god idé, hvis du lægger en halv times motion ind hver dag. Det skal gerne være noget, hvor du får pulsen op. Har du et par kilometer på arbejde, kan du begynde at løbe hjem, når du har fri. Bede ægtefællen om at lave mad, så du kan løbe en tur eller noget andet.

Det lyder som en svær opgave, at lægge tid ind i kalenderen til en halv times motion om dagen — men faktisk behøver det ikke at være så besværligt, for du vil få lettere ved at varetage dagens andre opgaver, samt opleve at du får fornyet energi.

Akupunktur kan også hjælpe på stressniveauet. Desuden kan det hjælpe, hvis du har smerter, så du ikke kan komme ud at dyrke motion. Det er en god idé, for det er helt essentielt, at du får dyrket dit motion, hvis du vil have overskud i hverdagen.

Få en barnepige

Det er vigtigt, at I også har noget alenetid. Derfor er det en god idé, hvis I har én dag om måneden, hvor I kan lave noget sammen og lade børnene blive passet af en barnepige eller noget familie.

EFTERLAD ET SVAR