Danskerne har fået flere penge mellem hænderne

0
525

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

En typisk dansk familie har fået flere penge mellem hænderne, end det har været tilfældet for bare få år siden. Faktisk har vi mere end 2.400 kroner mere om måneden til fornøjelse, end vi havde for bare fem år siden.

Der er flere, der kommer i job, lønningerne stiger generelt, og boligpriserne falder heller ikke lige frem. Det er noget, de danske familier kan mærke. Siden 2012 er rådighedsbeløbet nemlig steget roligt, men stødt, og en typisk dansk familie har altså derfor 2400 kroner mere om måneden, hvis man sammenligner med fem år tilbage i tiden.

Penge, der kan bruges på intimkoncerter, biografture, ferier, restaurantbesøg og andre fornøjelser.

 

 

Lønningerne stiger hurtigere end priserne

En af grundene til det store rådighedsbeløb er, at priserne ikke stiger lige så hurtigt som priserne på produkter. Samtidig er familiernes renteudgifter også historisk lave, og det er noget, der kan mærkes på kistebunden.

Faktisk forventes det, at vi kommer til at få flere penge mellem hænderne i de næste par år også. Alene i år vil vi få omkring 250 kroner mere om måneden, og det forventes at stige med 200 kr. næste år, ifølge en analyse fra Danske Bank.

Det er endnu ikke sikkert

Selvom alt ser sådan ud, så kan det ikke siges med sikkerhed, at vi kommer til at få omkring 200 kroner mere næste år. Det er en stor usikkerhed, fordi der kan være faktorer fra andre lande, der kommer til at spille ind, og selvom danskerne har fået flere penge mellem hænderne, så er det altså ikke altid til at se; de fleste har nemlig endnu ikke fået rystet krisen helt af sig, og derfor har de måske investeret deres penge, frem for at bruge dem i privatbudgettet.

Det kunne dog være rart, om tendensen fortsat – og meget tyder på, at den kommer til det, så om det er mere end bare gisninger; det må tiden vise.

EFTERLAD ET SVAR