Hvornår er dit barn klar til egen smartphone?

0
828

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Mobiltelefonen er allemandseje i 2016, og selv familiens yngste medlemmer har én — eller drømmer om at få en. Men hvornår er dit barn egentlig klar til at få sin egen smartphone? Der er mange tanker og overvejelser, der gør sig gældende på dette punkt.

Der findes ingen facit på dette spørgsmål — men læs med i denne artikel, hvis du vil blive klogere på, hvad du skal overveje, før du lader dit barn få en mobiltelefon.

Tag det op i forældrerådet

Barnet begynder typisk at ville have en mobiltelefon, når klassekammeraterne begynder at få en. Derfor er det en god idé at tage emnet op til debat hos forældrerådet, så I kan blive enige om, hvornår det er acceptabelt at give børnene en mobiltelefon.

Det bør nemlig være en kollektiv beslutning, da det hurtigt kan skabe interne stridigheder i klassen, hvis der er nogle, der får telefoner før de andre. Derfor bør I have en fast grænse for, hvornår man kan vælge.

Hvilken model skal man vælge?

Barnets første mobiltelefon bør ikke være den dyreste model, der er på markedet. De kan sagtens nøjes med mindre, og derfor bør man ikke ofre en bondegård på den. Desuden er der større chance for, at de taber eller på anden måde ødelægger mobiltelefonen, hvorfor man hellere bør satse på en mere robust løsning.

Hvilket abonnement skal du vælge?

Det er en god idé at vælge en mobiltelefon uden abonnement. Sammenlign mobilpriser uden abonnement, så du kan finde den billigste. Det er nemlig ikke altid den bedste løsning, hvis du vælger en mobiltelefon med abonnement, da det ikke er altid, der er en abonnementløsning, der passer til barnets behov. De har ofte ikke brug for den samme løsning som forældrene. Vælg en af de større webshops, når du skal købe en mobil. di kan finde en guide til sikker e-handel her

Sæt mobilen op sammen med dit barn

Når I har købt mobilen, så sæt jer ned sammen for at sætte mobilen op. På den måde har I mulighed for opsætte mobilen, så der eksempelvis er børnesikring på. Desuden er det en dum idé at have tilknyttet et kort i AppStore eller Google Play. Det kan nemlig hurtigt komme til at løbe løbsk, hvis barnet har frie tøjler.

EFTERLAD ET SVAR