Hvem skal hente og bringe barnet?

0
3368

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Mange danske børn lever i skilsmissefamilier, og det kan skabe visse komplikationer. Hvem skal egentlig hente og aflevere børnene hos den anden forælder? Det er der faktisk helt særlige regler for. Læs med i artiklen og bliv klogere på, hvordan reglerne egentlig er.

Transport er et fælles ansvar

Som forældre har i et fælles ansvar for at aflevere og hente børnene i forbindelse med samvær. Det er op til jer selv at tilrette- og planlægge barnets transport — og her skal Statsforvaltningen altså ikke inddrages.

I skal derfor planlægge en transportordning, der er hensigtsmæssig i forhold til jeres situation — og som tilgodeser barnet samt dets behov.

Mange skilsmissefamilier vælger at fordele transporten, således den forældre, der skal stå for samværet i en given periode, henter barnet, og derefter bliver barnet hentet af bopælsforælderen, når samværsperioden slutter.

Dette er den mest gængse måde at løse problematikken på. Kort og godt, skal den forældre, hvis tur det er til at passe barnet, altså hente barnet. Og det skiftes man så til.

Kørsel med bil

Det er hensigtsmæssigt, at begge forældre har kørekort. Det tager ikke lang tid at tage et kørekort, modsat hvad mange folk tror. Faktisk kan det klares på to uger, hvis man ønsker at tage kørekort i København. Samme ordning gør sig desuden øvrigt gældende i Aarhus. Samtidig er kørslen en god anledning til hyggeligt samvær med sit barn.

På lange strækninger kan det dog være nødvendigt at tage offentlig transport. Eksempelvis hvis den ene forælder bor på Sjælland, og den anden bor i Jylland.

Kørsel med offentlig transport

Nogle forældre har, hvis der er lang afstand mellem barnets to bopæle, en aftale om, at børnene kan rejse alene. På nogle togstrækninger tilbyder DSB, at børnene kan rejse med en rejseguide.

Er din indtægt lav, kan du i visse tilfælde få hjælp til at betale for transporten. Dog kan du kun få hjælp, hvis du ikke har økonomisk mulighed for at betale transportudgifter. Er du i tvivl, så kontakt socialforvaltningen i din kommune.

 

EFTERLAD ET SVAR