Hundelegetøj: Sådan træner du hundens intelligens

0
1098

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det siges, at hunden er menneskets bedste ven — og noget kunne tyde på, at det er rigtigt. Der er i hvert fald rigtig mange danske familier, der har hund. Især børnefamilierne. Men hvad giver man hunden at lege med? Der findes mange forskellige produkter på markedet, og i denne artikel får du et par gode råd til, hvilket du bør købe, når du leder efter legetøj til din hund.

Hjernegymnastik

Hjernegymnastik er vigtigt for din hund. Især når den skal opdrages — og det skal den, fra den er hvalp. Der findes mange måder, hvorpå du kan træne hundens intelligens, og det er vigtigt, at du aktivt hjælper hunden for at opnå de bedste resultater.

Hunden bruger sin næse, og du skal derfor bruge din kreativitet. Der findes nemlig mange former for leg, der opfordrer til at bruge intelligensen. Hunden har blandt andet en fantastisk lugtesans, dom den elsker  at bruge. Det bør du udnytte, når du leger med hunden.

Du kan nemlig med fordel udnytte hundens fantastiske lugtesans til at få den til at løs forskellige opgaver, du stiller den over for. Derved vil hunden også bruge sin hjerne, da den får nogle særlige informationer gennem næsen, der fortæller hjernen, hvis der eksempelvis ligger en godbid under én bestemt kop.

Hvordan får hunden fat i det? Det gør den ved at tænke, at den ene kop skal væltes, så hunden får adgang til den godbid, der gemmer sig under den bestemte kop. Bemærk, at det kan være racebetinget, hvor hurtigt det går, før hunden har regnet det ud.

Med tiden kan du stille den over for mere besværlige opgaver, der er vanskeligere at løse. Desto flere gange vi træner med hunden, desto bedre bliver den til at løse opgaver. Nøjagtigt på samme måde som det er tilfældet med mennesker.

Toiletrullet kan bruges som hundelegetøj

Du kan bruge toiletruller til at gemme godbidder under. Det fungerer især godt til hvalpe, da voksne hunde kan finde på at æde rullen, og godbidden der gemmer sig under. Fold enden ned, så hvalpen skal arbejde en smule for at finde ud af, hvor pillen er — og ikke bare kan se sig ud over det.

Dyrelageret.dk kan du desuden finde en masse forskellige legetøj, der egner sig til hunde i alle aldersgrupper.

EFTERLAD ET SVAR