Hold øje med dine børn på nettet

0
782

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi lever i en verden, hvor mere og mere bliver solgt online. Det betyder også, at der dukker flere og flere webshops på i takt med at flere og flere fysiske butikker må dreje nøglen om på grund af at salget er rykket online. 

Det betyder desværre også, at der kommer flere forretninger på nettet, der ikke udelukkende handler efter spillets regler. I medierne hører man jævnligt og mere eller mindre godtroende danskere, der bliver snydt økonomisk på den ene eller anden måde, når de agerer på nettet.

Når man handler på nettet, skal man generelt lade fornuften tale, og man skal generelt handle i sikre webshops med e-mærket (dem kan du læse mere om her), da det betyder at man kan være sikker på at der styr på sikkerhed og alt hvad der ligger bag ved hjemmesiden.

Det er naturligvis rimelig let at forklare til voksne og velfungerende mennesker. Det er derimod sværere at forklare et barn, at det kan være farligt at købe ting på nettet, og at der er nogen der kunne finde på at snyde dem. Derfor handler det også om, at man fra et tidligt stadie i livet, at man skal være opmærksom på, hvad man klikker på.

Det gør sig gældende på webshops, men her er der trods alt stadig en vis barriere, der gør at små børn ikke ved en fejl kommer til at bestille ting, da der skal indtastes navn, adresse og ofte kreditkortnumre, men det kan stadig være et problem, når børnene når en vis alder.

Et sted hvor der ikke er de samme krav, og hvor det ofte er lettere at komme til at betale for noget, man ikke lige var klar over (især hvis man er et barn), er i diverse apps på smartphones, hvor tilkøb ofte sker ved ganske få klik.

 

 

EFTERLAD ET SVAR