Hold din baby varm og tør

0
23

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Når kulden kommer ind over landet i løbet af de næste par måneder, skal vi til at tænke mere over, hvordan vi klæder familiens mindste på. Nybagte forældre og småbørnsforældre bekymrer sig ofte om deres børn kan holde varmen, når frosten bider. Og med god grund, for babyer og småbørn kan ikke mærke kulde og varme på samme måde som os voksne. Børns temperaturregulering fungerer ikke til fulde, før de er 3-4 år og selv kan begynde at mærke, når de fryser eller er for varme. Derfor har de voksne en opgave i at sørge for, at de mindste børn har en passende temperatur.

Klæd dine børn i uld

Uld er et materiale, vi har brugt i årtier i tøjproduktion til børn såvel som voksne. Vi vil her slå et slag for uldens fantastiske egenskaber til at holde børnene varme og tørre. Uld er designet til hård kulde, da får jo som bekendt går ude hele året, selv i koldere egne end Danmark. Uld er temperaturregulerende, vandskyende og isolerende. Det er et svedtransporterende materiale, som kan absorbere op til 30 % af sin egenvægt. Da det lader huden ånde, bliver barnet ikke svedig under leg eller søvn. Du kan finde babytøj i uld hos Ugleunger.dk, der bl.a. har et stort udvalg af Joha ulddragter og økologisk babytøj.

Pas på vådt tøj

Hvis baby gylper eller savler meget, er det vigtigt at få skiftet det våde tøj. En våd trøje, våd ble, våde strømper eller en våd hagesmæk betyder, at tøjets isolationsevne ødelægges. Barnet er derfor ubeskyttet overfor kulden. Det er især vådt tøj af bomuld, der køler ned, når det bliver vådt. Uld er i stand til at føre det våde væk fra kroppen og holde huden isoleret – dog til en vis grænse. Så sørg for at skifte det våde tøj, så snart du opdager det.

Mærk dig frem

Når vi taler om de helt små spædbørn, så er det ekstra vigtigt at holde øje med deres temperatur. Særligt, hvis de sover udendørs i barnevogn. Det er godt at mærke barnet på brystkassen eller i nakken – under tøjet. Er der fugtigt og varmt, så sveder den lille og har for meget tøj på. Føles baby direkte kølig, må du overveje om han/hun har for lidt tøj på, eller om det ligger i træk eller på et for koldt underlag.

EFTERLAD ET SVAR