Har i styr på testamenter i familien?

0
663
Har i styr på testamenter i familien

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Har du styr på, hvad der skal ske, hvis det mest forfærdelige skulle ske – en af jer forsvinder og efterlader partnere med intet andet end tomhed. Har familiemedlemmer fået noteret deres sidste vilje, så familien ikke skal stå og diskutere frem og tilbage, hvis tragedien skulle opstå. Har I fået skrevet det vigtigste ned omkring, hvad der skal ske med de fælles ejendomme og formuer.
Sorgen er desværre kun ét element i det at miste et nært familiemedlem. Forvirringen omkring afdødes sidste vilje kan gøre det endnu sværere at håndtere tabet.

Problematikker ved arv

Der opstår i visse tilfælde meget voldsomme konflikter, når der er penge involveret. I arvesager kan familier, der har holdt sammen i årtier, pludselig blive skilt fuldstændig fra hinanden.
Der har tidligere været sendt nogle udsendelser på TV2, hvor familier slet ikke kunne blive enige om, hvordan arven skulle fordeles. Det er derfor vigtigt, at der er taget stilling til alt det praktiske, inden det er for sent.
Et testamente skaber ikke kun ro hos de efterladte, det kan også skabe ro hos den enkelte.

Vigtige elementer der skal huskes

Der er nogle ting, man skal huske, når der skal oprettes et testamente. Der skal angives, hvem de forskellige arvinger er. Hertil skal man huske, at man muligvis har tvangsarvinger. Det er ægtefælle og eventuelle børn. De to parter har hver ret til at dele 25% af den samlede arv.

Hvordan vil du fordele arven – det kan du helt selv bestemme. Det er blot vigtigt at huske på de tidligere nævnte tvangsarvinger.
Udover ovennævnte er der en lang række juridiske punkter, der skal opfyldes.

Opret selv eller få hjælp

Du kan sagtens selv oprette dit testamente uden hjælp udefra. Der er dog ofte elementer, der bliver glemt, når det ikke bliver gennemgået af en advokat, der har speciale i arvesager.

Derfor anbefales det, at man søger råd hos en professionel.
Det er ganske nemt at oprette et testamente, der sikrer, at der ikke opstår unødig forvirring. Du kan oprette dit eget testamente her med hjælp fra en advokat.

 

EFTERLAD ET SVAR