Er jeres hjem klar til sommerferien?

0
621

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Tal fra forsikringsselskabet Tryg viser, at juli er blandt de måneder, hvor flest danskere udsættes for indbrud i deres hjem. Det er desværre ikke muligt at sikre sit hjem fuldstændigt mod indbrud, men der er alligevel en række både kort- og langsigtede tiltag, der kan mindske risikoen for at dit hjem bliver ofre for tyvene, som har ekstra lange fingre i sommerferien.

Indbrudssikre låse

Generelt stilles der ikke kravl til private boligers låse med hensyn til alder, type eller mærke. Hvis din forskikring skal dække eventuelle indbrud, skal huset dog være forsvarligt lukket og låst. Hvis du ejer særlige – eller mange – værdier kan forsikringsselskabet stille specielle krav til låse og alarm. Nogle låse er nemlig nemmere end andre at lirke eller bore op, så derfor anbefaler forsikringsselskaberne at sikre sig, at boligen er så sikret som muligt mod indbrud.

Dette kan du gøre ved at få en låsesmed til at komme ud at tjekke og måske endda udskifte dine låse, hvis de er over 10 år gamle eller slidte. Leder du efter en låsesmed på Amager, kan du med fordel tage fat i Danlåse, der leverer god og hurtig service. Hvis der ikke allerede er installeret en alarm i boligen, er det også værd at overveje det, da det giver en øget tryghedsfornemmelse både når familien er hjemme og ude af huset.

Lav aftaler med din nabo

Udover at sørge for at dine låse er svære at lirke eller bore op, er det også en god ide at lave aftaler med sine naboer. Hold øje med hinandens boliger, når I tager væk på ferie her i sommeren. Fyld for eksempel skrald i det tomme hus’ skraldespand, tøm postkassen og parker en bil i indkørslen. Jo mere det ligner, at nogen er hjemme, jo mindre er sandsynligheden for indbrud. Derfor kan aftaler med naboerne faktisk være med til at reducere sandsynligheden for indbrud kraftigt.

 

 

EFTERLAD ET SVAR